2022-04-16 12:21:24• hírek • Szatmár.ro

185 fős csoport, zömében árvaházi gyerekek érkeznek vasárnap Ukrajnából Szatmárnémetibe

Április 17-ére várják Szatmárnémetibe azt a 185 fős ukrajnai csoportot, akik a Dnyipropetrovszki területről érkeznek. Többségük árvaházi gyermek, illetve az őket elkísérő felvigyázó személyek. A menekült csoport a Halmi–Diakovo határátkelőn lépnek majd be az országba.

Ahogy az eddigiekben is, a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal minden szükséges intézkedést megtett annak érdekében, hogy az Romániai Ukrán Nagykövetség közreműködésének jóvoltából érkező csoport megfelelő fogadtatásban részesüljön – áll a prefektusi hivatal közleményében.

Az árvákból álló közel 200 fős csoportot ideiglenesen, mindössze 2 napra fogadja be Szatmárnémeti, ugyanis április 19-én máris indulnak tovább Törökország irányába.

A szállást számukra a Borókagyökér Egyesület fogja biztosítani, míg az ételt az "O masă caldă" Egyesület, a Máltai Szeretetszolgálat- és a Román Vöröskereszt szatmári szervezetei.

Az árvák utaztatását Romániában tartózkodásuk idején a belügyminisztérium kötelékébe tartozó szervek fogják biztosítani, például a Törökországi utazást megelőző utat a nagybányai repülőtérre is.

Radu Roca kormánymegbízott ezúton is köszönetét fejezi ki minden hatósági és civil hozzájárulásnak, mely lehetővé teszi a menekültek helyzetének megkönnyítését.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: